Wspomaganie żywieniowe w chorobach dietozależnych i metabolicznych. Prawidłowy dobór produktów spożywczych wspiera proces leczenia chorób dietozależnych, łagodzi objawy związane ze stanem chorobowym, pomaga wyrównać i kontrolować proces chorobowy na tyle aby nie powodować zaostrzeń objawów. Dobieramy dietę w następujących jednostkach chorobowych:
- cukrzyca typu I i II
- hiperlipidemie różnego pochodzenia (hipercholesterolemia, hiperlipidemia mieszana, trójglicerydemia)
- zespół polimetaboliczny
- choroby tarczycy
- dna moczanowa
- choroby nerek
- choroby przewodu pokarmowego w tym (resekcja woreczka żółciowego, zespół jelita nadwrażliwego, zaparcia, biegunki, zaburzenia pracy wątroby, trzustki itp. )
- nietolerancje i alergie pokarmowe
- niedożywienie
Konsultacje dietetyczne dla osób ceniących sobie zdrowy styl życia:
Konsultacje dietetyczne dla osób zdrowych, którzy poprzez zmianę sposobu żywienia oraz nawyków żywieniowych, a także wzbogacenie obecnie stosowanej diety w naturalne substancje roślinne chcą długo cieszyć się zdrowiem i witalnością. Wyeliminowanie najczęściej popełnianych błędów i nawyków żywieniowych, zmiana zachowań konsumenckich oraz pomoc w dokonywaniu świadomych wyborów produktów spożywczych służących zdrowiu. Umiejętność radzenia sobie ze stresem i podtrzymywanie motywacji do zmiany.