Diety specjalistyczne

Diety specjalistyczne 1

Wspomaganie żywieniowe w chorobach dietozależnych i metabolicznych. Prawidłowy dobór produktów spożywczych wspiera proces leczenia chorób dietozależnych, łagodzi objawy związane ze stanem chorobowym, pomaga wyrównać i kontrolować proces chorobowy na tyle aby nie powodować zaostrzeń objawów. Dobieramy dietę w następujących jednostkach chorobowych:

  • cukrzyca typu I i II
  • hiperlipidemie różnego pochodzenia (hipercholesterolemia, hiperlipidemia mieszana, trójglicerydemia)
  • zespół polimetaboliczny
  • choroby tarczycy
  • dna moczanowa
  • choroby nerek
  • choroby przewodu pokarmowego w tym (resekcja woreczka żółciowego, zespół jelita nadwrażliwego, zaparcia, biegunki, zaburzenia pracy wątroby, trzustki itp. )
  • nietolerancje i alergie pokarmowe
  • niedożywienie

Konsultacje dietetyczne dla osób ceniących sobie zdrowy styl życia:

Konsultacje dietetyczne dla osób zdrowych, którzy poprzez zmianę sposobu żywienia oraz nawyków żywieniowych, a także wzbogacenie obecnie stosowanej diety w naturalne substancje roślinne chcą długo cieszyć się zdrowiem i witalnością. Wyeliminowanie najczęściej popełnianych błędów i nawyków żywieniowych, zmiana zachowań konsumenckich oraz pomoc w dokonywaniu świadomych wyborów produktów spożywczych służących zdrowiu. Umiejętność radzenia sobie ze stresem i podtrzymywanie motywacji do zmiany.