W gabinecie dietetycznym Nutri Vita jako dietetyk i trener żywieniowy prowadzę kuracje odchudzające osób zdrowych, osób po przebytych nieskutecznych próbach odchudzania oraz chcących poprawić swój styl życia przez zmianę sposobu żywienia.
Proces redukcji wagi wspieram o techniki pomagające kontrolować apetyt, eliminować zachowania żywieniowe o podłożu emocjonalnym, a także podtrzymuję motywację klienta niezbędną do osiągniecia wyznaczonego celu.
U osób przejawiających trudności w redukcji wagi oraz u tych będących w trakcie długoterminowych kuracji odchudzających, szczególnie z otyłością olbrzymią, wspieram proces odchudzania, prowadząc sesje dietcoachingowe, dzięki którym redukcja wagi staje się możliwa.
Przygotowanie do zawodu dietetyk uzyskałam na Akademii Dietetyki w Łodzi, ukończyłam trzystopniowy specjalistyczny kurs w zakresie Diet Coachingu w Nutri Center w Krakowie oraz posiadam dyplom Coacha Zdrowia uzyskany w Collegium Civitas w Warszawie. Posiadam doświadczenie szkoleniowe i dydaktyczne jako wykładowca na kursach, szkoleniach, w szkołach policealnych i uczelniach wyższych.
Wiedza i doświadczenie w zakresie prowadzenia kuracji odchudzających, ukazuje mi, że kluczem do osiągnięcia długoterminowego sukcesu jest połączenie skutecznej odpowiednio dobranej diety oraz wyposażenie klienta w umiejętności niezbędne do radzenia sobie w sytuacjach codziennych oraz kryzysach żywieniowych. Indywidualne podejście do każdej osoby, jej potrzeb i możliwości sprawia, iż ciągle poszukuje nowych narzędzi i rozwiązań z obszaru żywienia i psychodietetyki. To wszystko sprawia, że chętnie doskonale swój warsztat pracy uczestnicząc szkoleniach, kursach, konferencjach, zdobywając nowe kwalifikacje i umiejętności.
Zorientowanie na człowieka, na jego potrzeby życiowe pozwalają mi odkrywać i praktykować, iż sposób odżywiania się, obok innych aspektów życia jest obszarem wzajemnych oddziaływań i zależności. Zmiana w obszarze żywienia, to nie tylko zmiana negatywnych nawyków – to nowy styl życia i nowe spojrzenie na siebie.
W życiu kieruję się potrzebą pomocy innym ludziom, cieszą mnie sytuacje, gdy mogę robić coś dla innych, a szczególnie, gdy widzę rezultaty tej pomocy. Cenię sobie życie rodzinne, wspólne spędzanie czasu oraz podróżowanie, dzięki któremu odkrywam zwyczaje żywieniowe, nowe smaki, które chętnie przenoszę na grunt własnej kuchni i potrzeby pracy gabinetu.